Skarrildhus bryllup og billeder
Skarrildhus bryllup – Sinatur Skarrildhus er måske Danmarks smukkeste mødested. Den gamle Herregård, nu kursuscenter, er omgivet af smukke hedearealer og skov ned til Karstoft å. Hotel Skarrildhus ved Herning et Sinatur Hotel. Skarrildhus ligger omgivet af skov, park, enge, åer og vandløb midt i den jyske hede men stadig tæt på Herning. Du får masser af lys, luft og natur omkring dig på denne smukke gamle klædefabrik. Vores lokaler emmer af historie, og du kan nyde udsigten til vores park med et væld af rododendronbuske. Vi styrer efter sunde værdier og har egen vindmølle, flisfyr og certificeret skov.
Vielse i Baunekirken
Baunekirken ligger i Tjørring Sogn i Herning Kommune. Her havde brudeparret valgt foran deres mange smukke gæster og familier at sige deres store ja. Vi var selvfølgelig med i Baunekirken, før, under og efter selve vielsen. Efter brudeparret fik sagt ja til hinanden, blev der ønsket tillykke og kastet med ris. Derefter gik turen fra Baunekirken til det romantiske Skarrildhus.
Bryllupsfotografering ved Skarrildhus
Bryllupsfotografering ved Skarrildhus er altid en skøn oplevelse. Stedet ligger fantastisk smukt og er omgivet af den flotteste natur. Selve Skarrildhus er utrolig lækker, som fotolokation for kreative bryllupsbilleder. Der er masser af fine ting man kan lave smukke detalje billeder af. Holder i festen på stedet er personalet også utrolig godt organiseret og imødekommende. At lave bryllupsportrætter på Skarrildhus er et sted hvor vi kender til en masse gode steder for de mere kreative bryllupsbilleder. Skriv til os og hør mere om fotografering af jeres bryllup.
Læs mere om bryllupsfotografering ved Herning her.
Skarrildhus Historie
Clasonsborg (nu Skarrildhus) er en skovbrugsejendom (i 1995 omfattende 300 ha) og kursuscenter i Midtjylland i Skarrild Sogn (tidligere Hammerum Herred, Ringkjøbing Amt) omtrent 20 km syd for Herning. Bygningen bliver ofte fejlagtigt kaldt en herregård, men er det ikke, da den aldrig har været en hovedgård med dertil hørende privilegier.
Clason lod Karstoft Å stemme op, så han fik vandkraft til at trække maskinerne og vand til den egentlige produktion. I 1841 fik Clason lov til at kalde stedet Clasonsborg. I 1845 havde fabrikken 86, i 1846 139 beskæftigede – en fjerdedel af sognets indbyggere. I 1847 blev der behandlet 142.000 par strømper og vanter, hvoraf de 90.000 blev eksporteret. I 1863 arbejdede 70 mand i døgndrift med fremstilling af klæde til den danske hær. Herefter gik det langsomt, men sikkert tilbage for klædefabrikken. 1893 blev fabrikskomplekset overtaget af Janus Schmidt, som omdannede Clasonsborg til papirvarefabrik. Fabrikationen standsede og blev overført til Bruunshåb i 1913.
Vil du gerne se flere billeder fra bryllupper på Skarrildhus?
Godsejer Lausen testamenterede Clasonsborgs hovedbygning til en forening eller institution med kulturelt eller samfundsmæssigt sigte. Men efter forgæves forsøg på et etablere sig i hovedbygningen måtte forskellige interessenter give op, og bygningen blev solgt til nedrivning. Repræsentanter for Danmarks Lærerforening hørte dog om ejendommen, som blev købt i marts 1962 og omdøbt den til Kursuscenter Skarrildhus. Den 17. maj året efter blev hovedbygningen således indviet som kursusejendom for Danmarks Lærerforening. (Skarrildhus bryllup).
Skarrildhus – Sdr Ommevej 4 – 6933 Kibæk
Læs mere om os her:
Skarrildhus Skodsborg Kurhotel Skovriderkroen Skrøbelev Gods Lykkesholm Slot Sophiendal Gods Sonnerupgaard Gods Sønderskov herregård